Innovaties die bijdragen aan de gezondheid van uw zorgpersoneel en cliënten!

  • Vermindert de fysieke belasting van uw zorgpersoneel
  • De Hulpmiddelenautomaat voorziet patiënten 24/7 van hulpmiddelen

Bekijk het assortiment

Innovatieve hulpmiddelen

Een toekomstgericht hulpmiddelenbeleid

Bij Medicura Zakelijk kijken we altijd vooruit. De zorgsector is dynamisch en veranderlijk. Wij vinden het belangrijk dat ons aanbod aan medische hulpmiddelen meeverandert. Onze inkoopmedewerkers en onze productspecialisten werken daarom goed samen om u de meest innovatieve hulpmiddelen aan te bieden. Daarnaast werken wij ook zélf aan de ontwikkeling van nieuwe zorghulpmiddelen. Zo bieden wij innovatieve oplossingen zoals de Hulpmiddelenautomaat en verschillende duurzame en slimme matrassen.

Fysieke belasting verminderen

Met de toenemende druk op de zorg is de nood voor innovatie hoog. Veel bestaande medische hulpmiddelen zijn niet ontwikkeld voor intensief en veelvuldig gebruik door zorgverleners. Domotica systemen, elektrisch verrijdbare hulpmiddelen en autonome tilliften kunnen de fysieke belasting aanzienlijk verminderen. Deze slimme, innovatieve hulpmiddelen spelen dan ook een essentiële rol voor de gezondheid van uw zorgmedewerkers.

Zoekt u naar manieren om de fysieke belasting te verminderen? Of wilt u de eigen kracht van cliënten beter benutten, zodat zij met minder hulp grotendeels zelfstandig kunnen (blijven) wonen? Aan de hand van pilots ontdekken we samen wat werkt voor uw organisatie. Op basis van onze ervaringen en ons uitgebreide assortiment adviseren we u graag over verbeterkansen voor uw organisatie.


Onze Hulpmiddelenautomaat

Met de Hulpmiddelenautomaat kunnen patiënten, die na een ziekenhuisbezoek hulpmiddelen nodig hebben, zonder tussenkomst van een medewerker direct hulpmiddelen meenemen of thuis laten bezorgen. De automaat voorziet direct in de belangrijkste hulpmiddelen die nodig zijn in de thuissituatie. Dankzij de Hulpmiddelenautomaat bent u niet langer meer gebonden aan de openings- en sluitingstijden van thuiszorgwinkels.

  • Gloednieuwe zorginnovatie
  • 24/7 toegang tot hulpmiddelen
  • Zonder tussenkomst van medewerkers

Meer informatie


Andere innovaties in de zorg, beschikbaar buiten onze webshop

Neem contact op met Medicura Zakelijk voor de mogelijkheden.

Andere innovaties in de zorg

Verkrijgbaar bij Medicura Zakelijk

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Micro-Cosmos

Creëert een prikkelarme en geborgen omgeving, voor beter slapen en een sneller herstel.

Hygiëne, desinfectie en sterilisatie oplossingen

Met behulp van bedpanspoelers, vermalers en wegwerp verpleegartikelen houdt uw personeel meer tijd over voor uw cliënten. 

Beka-Hospidec verzorgingsbaden

Biedt oplossingen zoals hoog-laag baden, kantelbaden en baden met transferstoel. 

BlueLine dwaaldetectie 

Vergroot de bewegingsvrijheid van cliënten dankzij het creëren van een leefcirkel.